Junioři nestačili na Vítkovice, svému soupeři doma podlehli 3:6

Ve 38. kole přivítali zlínští junioři na svém ledě Vítkovice. Ševci se svým soupeřem drželi krok jen během první třetiny, po které byl stav nerozhodný 1:1. Poté už uřádovali hosté. Druhou dvacetiminutovku ovládli v poměru 4:0 a svůj náskok si hlídali až do závěrečného hvizdu. Nakonec z toho bylo zasloužené vítězství 6:3.
38.kolo, so 30.1.2016, ZS Luďka Čajky
Zlín
Vítkovice
3:6
(1:1, 0:4, 2:1)

Branky a nahrávky: 19. Gago (Karafiát, Dalajka), 41. Gazda (Miko, Horváth), 44. Miko (Stuchlík, Kobylík) – 5. Kuťák (Ollender), 21. Kafka (Jáchym, Žiak), 25. Spratek (Jáchym), 26. Ollender (Kurovský, Kuťák), 32. Kurovský (Danielčak), 44. Jáchym (Žiak, Ollender). Rozhodčí: Obadal – Novák, Bryška. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 36:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5, 2:6, 3:6.

Haloda (od 32. Barvík) – Kosorin, Sirota, Kobylík, Stuchlík, Schmied, Gazda, Kolařík – Gago, Miko, Dalajka, Lainka, Peška, Horváth, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Hořanský.

Wanecki – Charvát, Čechman, Ďurkáč, Gabrhelík – Hartmann, Spratek, Kurovský, Wróbel, Malina, Žiak, Ollender, Danielčák, Kmošek, Kafka, Jáchym, Kuťák.

Hostě měli dobrý vstup do zápasu. Už na začátku první třetiny poslal Vítkovice do vedení Filip Kuťák, který dorazil za záda Halody střelu z mezikruží. Zlínu se během první třetiny ale ještě povedlo vyrovnat. Dalajka našel Karafiáta, který využil ještě lépe postaveného Michala Gago, jenž kotouč pověsil pod víko vítkovické svatyně. Jenže Vítkovicím opět vyšel vstup do další třetiny a už půl minuty po jejím začátku šly opět do vedení. Dominik Kafka si sjel před branku, kam dostal přesnou přihrávku a Haloda se nestihl včas přesunout. A za čtyři minuty už to bylo 1:3 z pohledu domácích. Daniel Spratek poslal z levého kruhu kotouč na branku. Jeho střela byla zřejmě tečována domácím bekem a Haloda na změnu směru už nedokázal reagovat.

Hostům pak stačila minuta a na světě byl další gól. Samuel Ollender si najel na přihrávku Kurovského zpoza branky a dokázal kotouč usměrnit do zlínské klece. To už to s ševci vypadalo zle nehezky, ale Vítkovice nepolevovaly. Daniel Kurovský předvedl parádní individuální akci, když se prokličkoval zlínskou obranou a dokázal zakončit pod Halodovo rameno. Stav zápasu byl 5:1 pro Vítkovice a domácí kouč reagoval změnou brankářů. Halodu nahradil Barvík.

Vstup do závěrečné třetiny vyšel tentokrát lépe Zlínu. Po vyhraném vhazování se dostal ke střele Daniel Gazda, který prostřelil vítkovického brankáře od modré čáry. ve 44. minutě si ale hosté vzali čtyř brankové vedení zpět. Barvík poprvé v zápase inkasoval a byl to Tomáš Jáchym, který dostal kotouč za záda zlínského gólmana. Zlín stihl za půl minuty odpovědět, když puk dotlačil do sítě Petr Miko, ale na víc už se domácí nezmohli. Hosté si odváží ze zlínského ledu zasloužené tři body.